N I E U W S archief 2010

31-07-2010

Station Maarn viert 100-jarig bestaan

Twee dagen activiteiten op het oude station van Maarn tijdens de Open Monumenten dagen op zaterdag 11 en zondag 12 september van 12.00 tot 17.00 uur

Honderd jaar geleden werd het stationsgebouw van Maarn geopend. Wereldberoemd werd deze plek in 1918 door de aankomst van gevluchte Duitse Keizer Wilhelm II die in Nederland asiel kreeg.

 

Wat is er die dagen te doen?

 

In de eerste plaats een foto-expositie met uniek materiaal.

Deze expositie zal een overzicht geven van de gebeurtenissen over de afgelopen 100 jaar en de invloed die de aanleg vanhet station heeft gehad op de ontwikkeling van de streek. Daarnaast is er historisch beeldmateriaal uit de collectie van Rien Pater en modeltreinen uit genoemde preiode van Hans Hanenbergh

 

Uniek is ook een expositie van werk van de kunstenaar Rein Pol. Eén van de genres van Rein Pol betreft het realistich schilderen van treinen in surrealistische situaties.

 

Bovendien zullen de Duitse keizer en de keizerin op zaterdag 11 september om 15.30 uur vanuit Huis Doorn een bezoek brengen aan het station. De plek waar zij ooit per trein zijn gearriveerd. Bezoekers krijgen de gelegenheid om het echtpaar vragen te stellen over hun leven en het verblijf op Huis Doorn.

 

Daarnaast zullen de huidige bewoners van het station,  de deelnemers aan Atelier Perron 3, werk van zichzelf en gasten laten zien.


22-05-2010

Raku stoken tijdens kunstroute bij Perron3

Tijdens de kunstroute Maarn op 5 en 6 juni, zal Yoka van Hattum een demonstratie Raku stoken geven. Raku is een oude Japanse techniek die voortkomt uit de theeceremonie. Nu wordt de hittebron van 1000 graden gebruikt om speciale effecten te creëren bij het bakken van keramiek .

 

 

Raku2